cégünkről     szolgáltatásaink      termékeink      építőipar      referenciák      szerviz     lyoness     árajánlat     elérhetőség

ma-pe bau holz 

PARTNEREINK
Fehér Ablak
Szafa Ajtó Ablak
Hisec biztonsági ajtók
Finesa Plusz Kft.
lyoness
Ma-Pe Bau Holz Kft.

Gyakran Ismételt Kérdések


Mennyibe fog kerülni az ablakjavítás?
Szakembereink egész Komárom-Esztergom megye területén egyszeri kiszállási díj ellenében végzik a felmérést.. A felmérésre a Magyarországon forgalomban lévő sokféle vasalat és profil különbözőségei miatt van szükség. Gyakori tapasztalatunk, hogy egy lakáson belül is többféle vasalat került beépítésre, így látatlanul munkát vállalni és árajánlatot adni szinte lehetetlen. Kollégáink a felmérés alkalmával írásos árajánlatot adnak, ami a megrendelő részéről semmiféle kötelezettséggel nem jár. A fenti kérdésre tehát a műszaki felmérésen kap korrekt, mindenre kiterjedő választ.
Szigetelő gumit kellene cserélni az ablakainkon.
Az a tapasztalatunk, hogy általában nem a gumi hibája miatt nem zár megfelelően az ablak. A gondot az esetek nagy részében a vasalatalkatrészek elöregedése, vagy a szárny ''meglógása'' okozza. Természetesen, ha szükséges, a gumi cseréjét, vagy pótlását is elvégezzük.
Az én ablakomban csak egy apró alkatrész törött el.
Mi egy darab ablakhoz is kimegyünk, legyen az bármilyen kicsinek tűnő probléma is. Annál is inkább, mert általában egy vasalatalkatrész azért törik el, mert az ablakszárny meglógott, így az alkatrészek nincsenek megfelelő pozícióban, becsukáskor, nyitáskor erőltetni kell a működést. Az alkatrész-törés általában okozat, és legelőször ennek a kiváltó okát kell elhárítani, különben az újonnan beépített alkatrész is rövid időn belül eltörik.
El kell-e vinni az ablakszárnyat?
Nem. Minden esetben a helyszínen javítunk. Ha a kinti hőmérséklet alacsony, a javítás idejére az ablakra kívülről fólia-takarást teszünk.
Annyi baj van a műanyag ablakommal, hogy talán legjobb lenne kicserélni.
Ne tegye! A műanyag profilból készült nyílászárók az esetek nagy részében tökéletesen javíthatók. Rendszeresen javítunk 18-20 éves műanyag ablakokat, amelyek a vasalatalkatrészek elöregedése miatt nem zárnak megfelelően. Ennek megfelelő kijavítása után az ablak még hosszú ideig használható.
Az én ablakomat csak buktatni lehet. Így nagyon nehéz tisztítani.
Van erre valami megoldás?
Igen. Az esetek nagy részében megoldható, hogy az ablak nyitható is legyen, vasalatcserével, vagy alkatrész-pótlással.
A téli hónapokban gondolom nem érdemes javíttatni, mert kihűl a lakás.
A szerviz folyamatos. Télen az ablaknyílást kívülről lefóliázzuk, ha a javításhoz az ablakszárnyat le kell venni. A lakás nem hűl ki! Szerelőink cipővédővel lépnek a lakásba, nem kell félni, hogy beviszik a latyakot.
Sárgul a műanyag ablakom. Mit tegyek?
A régi ablakok alapanyagába még nem került ''UV stabilizátor'' ami védi a nap ultraibolya sugárzásától a keretet. Ezért a keret anyagában valóban sárgul egy kicsit. Ez tisztítószerrel, felületi tisztítással nem orvosolható. Ugyanakkor műszaki tulajdonságaiban az ablak semmilyen károsodást nem szenved. Javasoljuk: Semmiképp ne fesse le! Festés-mázoláskor több kárt okoz (gumitömítések; vasalatok) mint amennyi a remélt esztétikai haszon. Megoldás! Együtt élni vele, vagy vállalva a jelentős költséget kicserélni.


MA-PE Bau Holz ˇ Ajtó Ablak Stúdió ˇ 2852 Kecskéd, Vasút utca 59. ˇ tel/fax: 06-34/300-573, mobil: 06-30/446-97-22 ˇ e-mail: ajtoablakstudio@gmail.com
Ajtó-ablak Studió